De Jonge Graaff
De Jonge Graaff
Zelf bouwen op kavel Ringdijk 44 1a Amsterdam voor 55+ in een CPOIn het grote pand komen vijf casco lofts met maximaal zonlicht in de woning. Ramen zo groot mogelijk. Aan de voorzijde erkers, zodat je kunt genieten van het uitzicht over de Ringvaart.  

Met veel bergruimte, een centrale eigen afgesloten fietsenstalling, wasmachine en klus ruimte, ruim trappenhuis en een lift. Ons moderne gebouw wordt zeer duurzaam en energieneutraal (EPC: 0).
Zonnepanelen op dak, individuele lucht-warmtepompen. Voor de bouw en afwerking gebruiken we bio based en circulaire materialen.  Aan de buitenkant keramische gevelpannen (zie foto onder) die als een soort schubben over elkaar heen vallen, ook op het dak. Binnen gebruiken we natuurlijke isolatiematerialen die ook vocht doorlaten.

Inbegrepen bij het casco zijn de waterleiding, de riolering en vloerverwarming/-koeling. Laadpalen buiten en een elektrische auto delen hoort ook tot de mogelijkheden. 

We kijken uit op de groene dijk met bomen en wilde bloemen, waterplanten in de vaart. Grote bomenrij naast ons pand. Buiten over de balkons gaan we veel klimmers gebruiken. De groene zijgevel heeft klimmers en boven in 7 nestkastjes. Het groen heeft ook een isolatie functie: koeler in de zomer en warmer in de winter.

                            

Samen. Het gebouw krijgt beneden een gemeenschappelijke berging met wasmachine en een afgesloten eigen fietsenstalling die via de achterzijde bereikbaar is en een aparte plek voor racefietsen en klussen. Je hebt beneden ook een eigen berging. Ieder appartement beschikt over een eigen parkeerplaats op ons binnenterrein, dat via een onderdoorgang in het midden van het gebouw te bereiken is. Deze parkeerplaats mag overigens ook aan de andere zelfbouwers verkocht worden als je besluit een auto te gaan delen of je auto weg doet.  Pakketjes uit de grote pakketbus worden bij elkaar langs gebracht, zo zien de bewoners elkaar regelmatig.